lørdag 22. oktober 2011

Deilige lørdag

Jeg liker lørdager!

Da er Mann hjemme, og kan stå opp med Snuppa om mårran så jeg kan sove lenge  <3

Var på kontroll med Snuppa på onsdag, da var hun hele 6,4kg. Deilige bollekinn og dobbelthake. Hehe. Tenk at hun er straks 6mnd gammel., synes tiden har gått så fort... Snart er hun skolejente, og ikke lenge etter flytter hun hjemmefra...  Hehe, er iallefall slik det føles ut.

Tirsdag var vi på bursdagsbesøk til min bestemor. Jeg stakk ut på kjøpesenteret lørdagen før for å finne noe pent jeg kunne gi i gave til henne. Tidligere har hun fått skåler og lysestaker, og jeg ville ha noe helt annet denne gang. ...men jeg kunne ikke finne noe jeg likte, eller som jeg følte passet henne... Så jeg kom hjem uten noe. Da fant jeg ut at jeg måtte strikke noe, hun fryser jo støtt og stadig. Det ble et skjerf, og jeg hadde som sagt 2,5 døgn på meg. Fra lørdagskveld, til tirsdags ettermiddag. Jeg må innrømme at de siste trådene ble festet ca 5minutter før vi måtte kjøre til besøket, men det ble ferdig!


Skjerfet er et enkelt 3kant-skjerf, hvor jeg har startet i "nakken". Det ble ca 2m fra "skulder til skulder" og ca 60cm nedover "ryggen". Det er strikket i Pure Milk Fiber, fra Viking, på pinne 4,5. 
Mottaker virket veldig fornøyd, så jeg vil si at prosjektet ble vellykket!

Også begynte jeg jo på et sjal med engelsk oppskrift som nevnt i forrige innlegg. Dette strikker jeg i Kauni, men jeg er fortsatt veldig usikker på om jeg liker dette garnet eller ikke. Jeg synes det er alt for grovt, og klissete (sikkert lanolin), og jeg synes ikke det blir pent selv når det er strikket på store pinner. Jeg har uansett hørt at garnet skal forandre seg mye etter en liten tur i vaskemaskingen, så jeg tenkte likevel jeg skulle gjøre det ferdig, vaske det, og sjekke om det ble noe bedre. Hvis ikke, selger jeg alle nøstene grusomt billig til noen som gidder å bruke det. 


Så langt har jeg kommet.... Skjerfet ligger her rundt nøstet, så jeg har altså strikket halvannen rapport. Fargen er nydelig, men garnet er no dritt. Hehe. Dette blir også et 3kant-skjerf, etter oppskriften HER (Ravelry-link). Dem lyver ikke når dem sier det er en enkel oppskrift, men jeg trengte noe slikt for å finne ut om jeg skjønte de engelske forkortningene. Og det gikk veldig greit altså!

Så, siden jeg ble så "sint" på Kauni'en, så måtte jeg ha noe deilig og mykt for å kompensere., og da benyttet jeg anledningen til å produsere flere julegaver. 
Dette blir pulsvarmere i deilige MiniDuett fra SandnesGarn. Tror faktisk jeg skal strikke et matchende skjerf etter hvert og, tror det hadde vært kjekt. Disse blir strikket etter DENNE OPPSKRIFTEN, og jeg bruker pinner nr2,5. (jeg strikker løst...). Jeg endret oppskriften bittelitt ved å legge opp 60masker istede for 50, men det er fordi jeg bruker mye tynnere garn. Det er samme oppskrift som jeg bruke for å lage pulsvarmerene i DETTE INNLEGGET, men de ble alt for små til meg, så jeg bestemte meg for å ha 10masker mer. Jeg strikker dem også litt kortere enn oppskriften sier, da jeg ikke vil at de skal gå så enormt langt oppover armene. Det ser iallefall ut til å bli rimelig perfekt  :)  Jeg er veldig glad i dette mønsteret da det er krevende nok til å ikke bli kjedelig, men enkelt nok til at jeg kan se tv samtidig.

Her kommer bilde av teppet jeg strikket til Snuppa, jeg ble jo faktisk ferdig med det og!
Her har jeg brukt Viking Eddagarn, og det er en nydelig lilla farge (jeg eeeeelsker lilla!). Det er helt enkelt strikket fra hjørne til hjørne, på pinne 4,5. Og det er omtrent 130x130cm. Måtte bli fort ferdig da vi trengte fler tepper enn vi hadde. Det er deilig og mykt, litt for enkelt for min smak, men det duger til sitt bruk. Har store planer om et større teppe til henne etter hvert, i striper og bølge/hull-mønster, men har absolutt ikke tid til det før etter jul er ferdig!

Fant aldri "fotobakgrunnen min" (en helt hvit plastpose...), så jeg konkluderte med at den er sikkert på oppdagelsesferd i søppeldynga... Jeg måtte derfor finne på noe annet smart., og jeg tar nå bilder nedi en skuffe fra skrivepulten som jeg setter ute på verandaen i dagslyset. ..Jada... , følte meg iallefall kreativ, og resultatet ble virkelig ikke ille altså.






fredag 14. oktober 2011

Ferdig

Da var man ferdig med dåp og husgjester for en stund. Nå satser vi på at det blir hverdagsliv frem til jul  :)

Dåpen gikk kjempe fint, og omtrent som planlagt. Må si meg fornøyd da!

Var også meget koselig å ha besøk av familien fra Trønderlandet, i nesten en hel uke.

I mens har jeg strikket ferdig teppe til Snuppa, selv om jeg ikke har bilde enda., og jeg har begynt på enda en julegave. Det blir et sjal strikket i Kauni. Dette er første gang jeg prøver meg på engelsk oppskrift, og måtte oversette hele greia til norsk for å sjekke at jeg skjønte det, før jeg turte å starte på selve strikkinga. Mer info om mønster og sånt kommer etter hvert altså.  :)

Kommer bilder av dette når jeg finner den fine "fotobakgrunnen" min. Min kjære mor hjalp meg med husvask før dem dro hjem, og nå er plastposen min vekke. Hehe. Får se om jeg kanskje får mekket meg en proff en av papp og sånt etter hvert. Vil iallefall fortsette med samme bakgrunn på alle bildene, så godt det lar seg gjøre.

Jeg ser på statistikken min at det er mange søte folk der ute som titter innom bloggen min. Legg gjerne igjen en kommentar så jeg kan sjekke ut deres blogger også. Jeg elsker å titte i andres blogger!

fredag 7. oktober 2011

Mye morro

Det har skjedd en del i det siste altså., selv om jeg ikke har blogga på lenge og når jeg først gjør det så er det om konkurranser og katter i sofaen  ;)

Først og fremst har Snuppa endelig passert 6kg og 5mnd  :D  Vi er overlykkelige!  Sover godt, spiser godt og har det egentlig veldig fint. Hu har nå hatt en runde med å teste forskjellige lyder, hvor det først var generell babbel, så ble det roping, så ble det en rar gurglelyd i halsen og nå tester vi volum... I starten var hun fokusert på en ting i 2-3dager i strekk, så gikk det over til noe annet. Men nå, når hu tester volum, har hu holdt på i over en uke.. med HYLING, sånn at det skjærer i ørene, og hodet kjennes ut som det skal eksplodere. Og hun har ingen formening om når det er fornuftig å bruke høyt volum så hun kan like gjerne bruke det når hu ligger alene på gulvet som når hun blir bært og har munnen rett ved ørene våre.

Nå har vi jo vært midt inne i planlegging av dåp. Jeg har handlet inn alt jeg trenger til dekking av bord (tror jeg...), invitasjonene er sendt og svart på, bordkort er designet men ikke laget riktig enda, og halve kjøkkenbordet mitt er dekket av kubbelys som skal spres rundt på bordene. Tror det blir bra  :)


 Dåpen blir nå på søndag, og  jeg tror det skal bli bra altså!  Skal bli kjekt å få samlet omtrent hele slekta, er jo mange som ikke har møtt hverandre enda  :)

Ellers har jeg og Snuppa vært på babytreff, var kjempe koselig!  Håper vi klarer å fortsette med treffene, er kjempe koselig og nyttig å treffe andre med barn på samme alder.

Også var jeg på strikketreff med 30 strikke/snakke-gale kvinnfolk fra tidligere undergruppen til Amandaprosjektet NFI HORDALAND & SOGN OG FJORDANE (Facebook gruppe). Jeg må si at dette er en fantastisk herlig gjeng!  Deilig småsnacks fikk vi, billig garn fikk vi kjøpe og masse fikk vi snakket om hvorfor vi brenner for dette prosjektet. Dette er kreative og meget flinke damer.

Innimellom får jo jeg strikket litt også da. Hehe. Har fått til et julerødt juleteppe som skal bli julegave til Haukeland...
Ser fargene ble helt på trynet denne gang (gult lys på badet, og mørke natta ute...), men det er altså julerødt med en hvit heklet kant rundt. Strikket skrått, fra hjørne til motsatt hjørne, ca 50x50cm. Laget i billig Nille Baby Merino, varmt og godt, men jeg synes ikke kvaliteten holder så lenge. Det er sikkert ikke så mange som ønsker julerøde tepper i april uansett...

Har også fått laget barselgave til en venn som har hjulpet meg med mye. Han og damen venter en liten gutt i november, og da ville jeg lage noe kjapt jeg kunne sende i posten. Det ble et babyteppe, også strikket skrått, men der er det øket slik at det ble en hullkant rundt teppet. (Idè tatt fra Nøstebarn sitt babyteppe).


Her ble også fargen helt syk.... Dette er da dus baby-blå... liksom.... sukk.... Det er omtrent 110x110cm, så det skal bli deilig å pakke en liten baby inn i. Det er strikket av Viking Eddagarn, ( jeg elsker det garnet!), og det er løst strikket på pinne 4,5.

Til sist..  :)  Tusen takk til alle dere som stikker innom bloggen min! Det setter jeg stor pris på!  Jeg liker selv veldig godt å lese diverse blogger, så legg igjen en kommentar så leser jeg gjerne din blogg også  :D

onsdag 5. oktober 2011

Prosjekt; Sofa uten katt

Vi har jo tilsammen 4 katter boende hos oss. 2 av de trives best ute, og er som regel ute konstant., og 2 er skikkelige sofa-puser.

Vi starta ut med en katt, som så mange andre. Den fikk lov til å ligge i sofaen, fordi "det gjorde jo ingenting det da". Gammel sofa....

Men nå som det er to fastboende i sofaen og to sporadiske, så samles det enormt mye dritt der. Og det er eneste sofaen vi har, så vi har heller ingen andre steder å plassere folk når vi får gjester.

Nå har det jo vært lovlig for dem å ligge der så lenge dem kan huske., så vi måtte ty til litt mer avanserte midler enn å bare kaste de ned.

Vi kjøpte derfor senger til dem., 149kr på Europris, 2 stk foreløpig.


Disse ligger nå i hver sin sofa., og foreløpig dom er:


..meget godkjent, og:


...delvis godkjent (ganske bokstavelig..)

Planen er nå at de skal få bruke putene sine en stund, sånn at putene er gnidd inn med deres lukt., også kommer vi til å flytte pute/katt til et mer egnet sted. Da er det klart for total ned-vasking av sofaene, få vekk alle kattehår og all kattelukt., og vi er ett skritt nærmere å faktisk kunne bruke penger på ny sofa en eller annen gang  :)