søndag 19. august 2012

En til

Jeg ble jo faktisk ferdig med en kjole til  :D

Og jeg er veldig fonøyd!





Kjolen er strikket i SilkeUll fra Nøstebarn, og mønsteret er fra boka Strikk til nøstebarn, side 48, Kvardagskjole. Det skal egentlig være heklet kant rundt hals og ermer., men jeg følte ikke jeg helt fikk det til., og den ble egentlig like fin uten  :)

Det skal komme knapper i halsen, men jeg synes halsåpningen ble litt liten, så jeg må prøve den på ungen for å se om knapper faktisk er nødvendig.

Kjekk sak som blir god når det blir litt kjøligere ute.

Nå er produksjonen startet på julegavene for i år., og foreløpig har jeg et par lommetøfler på pinnene. Tydeligvis har jeg brukt helt feil garn, for de blir alt for små, og de er ikke tøyelige nok. Men jeg satser på å få de ferdig uansett., også får jeg heller selge de hvis jeg ikke finner noen mottaker de kan passe til  :)

Prøver også å få til et par tovete tøfler., men det kan se ut som jeg totalt har misforstått oppskriften, for de ser absolutt ikke ut sånn som de burde gjort. Tenker jeg søker råd hos O'hellige mamman min, sånn at hun kan se hvor jeg gikk fryktelig galt    :P

lørdag 11. august 2012

Jeg kan, jeg kan..

Jeg kan visst strikke kjoler!  Hadde jeg aldri trudd  ;)

Nå som Snuppa er begynt i bhg, så fant jeg ut at det hadde vært veldig kjekt med en tunika/kjole i ull til kalde dager på høsten. Jeg bladde meg litt rundt i Nøstebarnboka "Strikk til nøstebarn" og fant deres Selekjole (side 40 i boka, eller KJØPES HER). Jeg tenkte for meg selv at denne må vel være såppas enkel, at selv jeg kan klare det  ;)  Og joda, den var det  :D





Kjolen ble strikket i Drops Baby Merino, et garn jeg virkelig har falt for. Det har en tendens til å dele seg litt, men det er det absolutt eneste jeg har å utsette på garnet. Det er deilig, mykt og behagelig.

Jeg ble faktisk meget fornøyd med meg selv  ;)

Rett før kjolen ble strikket, så hadde jeg ei Snuppe som frøs litt på hendene, men hu nekta å ha votter på siden de var bare i veien. Jeg fant ut at det ville gå kjapt å strikke et par pulsvarmere til ei sånn lita frøken, og satte i gang med det.




Disse med hull til tommel, og med bånd rundt håndleddet for å minske sjansen for at hu klarer å dra de av seg. Nå skal det sies at det klarte hu likevel, men det tok iallefall lengre tid  ;) De satt kjempe fint på hånda., og hu synes det var helt greit å gå med de, og det hindra ikke leken hennes. De er strikket i Drops Baby Merino. Strikket de rett etter vottene i forrige innlegg, så da brukte jeg garnet jeg allerede hadde i sofaen, så slapp jeg å reise meg. Ikke at det var no dårlig valg altså  ;)

Siden det gikk så fantastisk fint med den første kjolen, så startet jeg like godt på en til jeg... Skal bli spennende å se hvordan den ender opp.  :)

fredag 10. august 2012

En gang til...

Nå er det igjen lenge siden jeg har skrevet noe her... Jeg har jobbet mye i sommer, mye nytt å sette seg inn i når man starter tilbake på jobb etter et år permisjon. Nå er vi midt oppe i barnehage-start, og det er jo selvfølgelig tøft for hver og en av oss her hjemme. Nå skal det sies at Snuppa trives fryktelig godt i bhg, og med hennes tilpassningsdyktighet og vennlig sinn, så er hun en veldig enkel unge å "ta over". Morshjertet har det værre  ;)

Jeg har nå funnet ut at jeg får strikket mindre hjemme enn jeg pleide før jeg startet tilbake på jobb, (..bombe..), og det måtte jo kompenseres for. Så nå strikker jeg på bussen, på ferga og i bilen, og finner ut at det hjelper på det.

En venninde kom med bestilling på en av pixieluene jeg lager., og selvfølgelig måtte jeg jo lage lue til lille gutten hennes.


Nå falt det seg sånn at overlevering av luen skjedde på gutten sin 1.års-feiring, og jeg kunne jo ikke komme uten gave., så jeg ville gjerne lage noe som kunne matche luen. Valget endte opp på votter.







Nå må jeg si at jeg dumma meg litt ut når jeg skulle strikke votter som en helt. Jeg liker å strikke ting som det er to av, samtidig. Ikke på magic loop eller lignende, men bare feks strikke 2 vrangborder, 2 håndflater, 2 avfellinger, og så 2 tomler. Da er jeg 100% sikker på at begge vottene blir helt like, uten  at jeg trenger å telle så masse etter på. Og som som sagt, så blir begge vottene 100% like..., ergo jeg sto med 2 venstrevotter... sukk... jeg hater dypt og inderlig opprekking, så jeg bestemte meg for å bare strikke 2 høyrevotter. Jeg hadde jo god tid uansett, og jeg fant alltids noen som kunne trengt et par små votter en gang. Med to par votter ferdig, både høyre- og venstre-votter, så prøvde jeg de på Snuppa da hun er bare ett par mnd eldre enn min vennindes gutt. De var for små....  ikke mye, men nok til at jeg følte at de kom til å bli voldsomt trange til høsten. Og da var det bare å legge opp til ett par til. Jeg satt gjennom hele vrangborden og mante inni hodet mitt "husk riktig tommel, husk riktig tommel, husk riktig tommel", og det hjalp det altså., de ble riktig på første forsøk.  Hehe  :)

Både luen og vottene er laget i Drops Baby Merino.



I den sisten tiden har jeg prøvd meg på Kauni'en igjen. Jeg klarer ikke helt bli venn med dette garnet., men pga alle de fantastiske fargene, så gir jeg liksom ikke opp. Dette skal da bli et sjal., men det tar lang tid... Jeg klarer ikke lære meg mønsteret, så jeg må hele tiden følge med. Ingen tv-strikking altså., pluss at siden garnet er så grovt, så synes jeg det er vanskelig å se hva jeg faktisk har strikket, og enda vanskeligere å oppdage feil. Meeen, jeg gir ikke opp., jeg vil ha et ferdig plagg i Kauni!  Ikke nødvendigvis for å bruke det selv, for jeg synes det klør og stikker masse, men bare for å ha klart å få ferdig noe i det garnet siden jeg nå har brukt mange forsøk på å få noe ferdig, men foreløpig ikke klart det.
Fargen på bildet er ikke reelt i det hele tatt., fargen er egentlig grønn/sjøgrønn. Selv om det egentlig skal være blå/sjøgrønn/turkis, så holder den seg veldig på sjøgrønn-siden. Litt skuffende., men jeg håper at et nydelig sjal skal kunne kompensere for fargen som ikke var som forventet.

Mønsteret vises som sagt veldig dårlig, og enda dårligere på bildet. Men det skal ende opp som et REVONTULI-SJAL. Meget nydelig sjal!