torsdag 1. august 2013

Bryllupsgave

Vært lite blogging i løpet av sommeren, men definitivt ikke lite strikking.

I vår fikk jeg invitasjon til en venninde/tidligere kollega sitt bryllup. Dem informerte i invitasjonen at dem helst ønsket penger., siden dem ikke hadde lagringsplass til ting for øyeblikket. Jeg hadde jo da selvfølgelig tenkt å gi penger som den lydige personen jeg er, men helt i slutten av juni fikk jeg en ide!

Jeg ville lage et sofa-teppe til dem!

Det skulle være personlig, både for giver og mottaker, og det måtte selvfølgelig være stort nok til at begge kunne kose seg under det samtidig.

Høres bra ut ikke sant?  Bare ett problem... Det var bare 4 uker igjen til gaven skulle overleveres!

Så da strikker man, for harde livet!

Med litt hjelp fra min kjære mor, så ble jeg faktisk ferdig nesten en uke før bryllupet.
Imponert!  
Både brud og brudgom er rocka folk, så det kunne selvfølgelig ikke være no sukkersøte greier. Hele teppet er derfor dekket av hodeskaller (mønster fant jeg HER ) På den midterste ruten er det brodert inn initialene deres som henger sammen med et hjerte og datoen for bryllupet (LITT søtt måtte det jo være!).

Teppet måler omtrent 180 x 160, og er strikket i remser som er heklet sammen. Garnet er Drops Big Merino, og det gikk med 42 nøster!

Gaven er nå overlevert, bryllupet overstått og selv en stresset brud rakk å nevne at hun gledet seg voldsomt til å brette det ut.

Jeg er fornøyd!   :)  

6 kommentarer:

 1. For en fin bryllupsgave! Så snill du er! Og jeg som synes jeg har gjort ei bragd når jeg er ferdig med et babyteppe......
  Så får vi håpe teppet får plass i sofaen, og at det blir i daglig bruk. Godt jobba!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Ingunn! Selv om det var en stor jobb., så var det et veldig kjekt prosjekt. Man skulle tro det kanskje ble kjedelig etterhvert., men mønsteret er såpass stort, at man lærte det aldri.

  Håper det blir mye brukt ja, kjekt å kunne gi dem et minne som varer lenge :)

  SvarSlett
 3. Aiaia, for en jobb! Og veldig moro å plutselig se mønsteret når man kom nærmere, absolutt ikke sukkersøtt. Flott teppe!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for det, Monstermønster og MarJE <3

  SvarSlett
 5. Hei! Fint teppe du har laget :) Kan jeg spørre hvor mange nøster du brukte på en remse? :)
  Hilsen Anna.

  SvarSlett